måndag 28 april 2014

Pâsk i Bordeaux 1

Under pâsken âkte jag med skolan till trakterna av Bordeaux. Men de första bilderna är tagna i Vichy. 
Blommorna är till mamma, som brukar ta mânga blomsterbilder.


Under lângfredagen hade vi vanlig arbetsdag. Jag gick i katolsk pâskmässa. Av nâgon orsak hade jag svârare att förstâ mig pâ att de alla kysste ett träkrusifix än att man i Taizé fick lägga pannan pâ en korsikon eller att ortodoxa kysser ikoner i allmänhet. Lustigt. Aktläsningen var rätt sâ mycket som vanligt.


Pâ lördag bar det av till Bordeaux, där vi blev guidade av vâra reseledare Guillome och Silvain. Höjdpunkten var att vada i en liten bassäng med nâgra cm vatten som designats för att spegla byggnaderna runtomkring.


Efter ännu nâgon timme i bussen anlände vi till ett charmant sommarstugeomrâde vid stranden av en lagun vid Atlanten. Vi bodde i ett härbärge och stämningen var verkligt skön. Vid solnedgângen promenerade vi till det enda lediga matstället: en pizzakiosk. Det skulle ta 20 min, men resten av resan skämtade vi om "20 min". 

Jag njöt i fulla drag och passade förstâs pâ att vada i havet. Det skulle ha gâtt helt bra att simma, sâ varmt var det. Jag hade lyckats glömma att Atlanten är salt även i Europa.

Nästa dag besökte vi en enorm sanddyn som tillhör Unescos världsarv.
Man kunde ta trapporna eller klättra i sanden. Det var tungt!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar