fredag 9 november 2018

Skolåret börjar

I detta land börjar skolorna i oktober så vi skaffade som vanligt material att för ut till våra förskolor. Då vi kom till Konème såg det ut så här.


Det var termiter som passat på att bygga bo under regnperioden. De torra delarna kändes hårda som cement, men innan det torkar går det att göra något åt det hela. Vi var tre kvinnor som turades om att ta bort en del nybyggda delar av stacken.

Det var ett konkret och kul arbetsmoment innan vi körde vidare i den sköna naturen lyssnandes på fågelsång och en herde som spelade senegalesisk flöjt!


Vi hamnade till slut i Toucar där vi diskuterade åtgärder till förbättring av pilotprojektet. Som vanligt var diskussionen givande och det blev några förändringar som eventuellt kan ge bättre resultat. Be gärna för det.

Allt som all var det en angenäm dag. Den extrema värmen är nu äntligen över. Morgnarna blir allt svalare och jag njuter av frukost på verandan.


Senaste söndag var jag på unga vuxna veckoslut. Det var ovanligt många närvarande så alla rymdes inte in i kyrkan i Diouroup.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar